Pilates 20. yüzyılın başlarında Josef Hubertus Pilates (1880-1967) tarafından geliştirilmiş fiziksel egzersiz sistemidir. Pilates metodu zihnin kaslar üzerindeki kullanımını destekler ve aynı zamanda Contrology (Kontrol Bilimi) olarak ta adlandırılır. Bedenin dengeli tutulmasına yardımcı olan, omurgayı desteklemekte önemli işlevi olan ve temel kaslar üzerine yoğunlaşan bir egzersizdir. Bu metotta nefes egzersizi teknikleri de yer alır ve her bir egzersizin tam kontrollü, belirgin bir biçimde uygulanması sağlanır. Eğitmenler Güç ve esneklik inşa edebilmek için kişinin kendi vücut ağırlıklarını kullandırmayı hedefler. Pilates hareket programında her düzeyden kişi fayda bulabilir. Aynı zamanda pilates günümüzde pek çok fizyoterapist tarafından Rehabilitasyon sürecinin bir parçası olarak kullanılır. Omurgayı ve bedeni dengelerken sende pilates ile nefes alabilirsin.
Pilatesin 6 prensibi
1) KONSANTRASYON: Pilates yaparken hareketlere yoğunlaşmak, bedenin uyum içinde nasıl çalıştığını ve hangi kasların kullanılıp hangilerinin kullanılmadığına dikkat etmek gerekir.
2) KONTROL: Önemlidir. Kontrol için bedenin iyi dinlenmesi, hareketlerin gösterildiği şekilde uygulanması, olası sakatlıkların önlenmesi gerekir.
3) MERKEZLEME: Hareket sanatlarında olduğu gibi Pilates te merkez göbek, bel ve kalça çevresidir. Diri iç organları ve omurgayı yerinde tutan kas sistemlerini içerir. Merkezleme üst bedenin dengesini, esnemeyi ve uzamayı sağlar.
4) AKICI HAREKET: Hareketler acele edilmeden ve duraksama olmadan her noktadan tek tek geçerek yapılmalıdır.
5) KESİNLİK: Hareketler belirgin tam ve doğru bir şekilde yapılmalıdır. Hareket sekansları birbirleri içinde ve birbirleri arasında koordine olmalıdır.
6) SOLUNUM(nefes) : Nefes alıp verme sakin sırtın arkasında ve altına derin nefes alıp bütün nefesi tamamıyla dışarı üfleyerek olmalıdır. Böylece nefes tamamen boşaltılıp kan temizlenmiş olur ve hareketler birbirine bağlanır.
10 derste farkı hissedecek,
20 derste farkı görecek,
30 derste ise farklı bir bedene sahip olacaksınız
HAZIR MISIN ?
BİZE DANIŞIN